PRIM Czech Team Paris

Edícia PRIM CzechTeam Paris je súčasťou oficiálnej kolekcie Českého olympijského tímu pre olympijské hry v Paríži v roku 2024. V spolupráci s Českým olympijským výborom sme pripravili hneď dve farebné varianty náramkových hodiniek, ktoré oslovia každého. Modrá kolekcia je vyrobená špeciálne pre reprezentantov Českého tímu, zatiaľ čo bielo-zlatý variant je navrhnutý pre širokú verejnosť.

Limitovaná edícia je vyrobená v symbolickom počte 124 kusov v bielo-zlatom variante (100 rokov od prvej zlatej medaily a 24 symbolizuje rok olympiády v Paríži). Limitovanú edíciu v modrej farbe dostupnú pre širokú verejnosť určí samotný počet medailí vybojovaný naším odhodlaným tímom športovcov. Aký počet to asi bude?!

Patronom a ambasádorom modelu hodiniek PRIM CzechTeam Paris sa stali Martin Doktor spoločne s Katarínou Neumannovou.

Tohtoročné motto českých olympionikov na LOH vo Francúzsku znie: „Jeden za všetkých, všetci za Paríž“. Slogan je vyjadrením ducha tímového športu a solidarity, ktorá je taká dôležitá nielen na olympijských hrách, ale aj mimo nich. Tvorcovia motta chceli prísť s niečím, čo bude reflektovať miesto konania a bude spájať športovcov aj fanúšikov.

Bolo skvelé vidieť spoluprácu nášho grafického tímu s Českým olympijským výborom na vytvorenie kolekcie, ktorá nielen reprezentuje našu krajinu, ale tiež oslavuje našich športových hrdinov a ich úspechy. Zlatá farba reprezentuje symboliku výročia 100 rokov od prvej zlatej olympijskej medaily pre Československo, ktorú získal Bedřich Šupčík v roku 1924. Vtedy sa konali ôsme letné olympijské hry v Paríži, a Šupčík sa stal prvým československým športovcom. Vyhral v disciplíne šplhu na lane.

Edícia PRIM Czech Team Paríž oslavuje bohatú históriu českého športu a pripomína úspechy našich športovcov. Symbolika zlatej varianty spojená s Bedřichom Šupčíkom prináša do popredia nielen jeho vlastný úspech, ale celkový význam športu pre našu krajinu. Prepojenie minulosti s prítomnosťou prostredníctvom českej vlajky a symboliky ciferníka je výstižné a evokuje pocit jednoty a spolupráce.

Nová kolekcia pre LOH Paríž 2024 preto na ciferníku nesie dominantný prvok siluety českej vlajky s nápisom CZE a je opatrený symbolickou štruktúrou (?!).

Oficiálna kolekcia Českého olympijského tímu pre letné olympijské hry v Paríži 2024. Elegantný model, inšpirovaný históriou Českej republiky, prichádza s výraznými číslami na štyroch hodinových pozíciách a originálne navrhnutým plastickým ciferníkom, ktorý nesie tematickú symboliku.

Po zakúpení hodiniek z tejto špeciálnej limitovanej série budú individualizované menom vlastníka, rovnako ako každý originálny kus českých reprezentantov. V poznámke uveďte meno a priezvisko, ktoré si prajete na hodinkách zvečniť.

Športová kolekcia a samotný motív číselníka pre slovenských olympionikov bol inšpirovaný zbierkou básní Václava Havla – Antikódy, ktorá bola vydaná prvýkrát v roku 1964. Nie je možné si tak nevšimnúť originálny dizajn ciferníka obsahujúci grafiku výkričníkov, medzi ktorými je schovaný aj jeden. A akú to má symboliku pre športovcov a samotný Paríž? Pre niektorých výkričník symbolizuje nekonečné množstvo príprav, tréningov a driny a samotný otáznik je potom vrchol ľadovca, sen každého športovca, a to samotná účasť na Olympijských hrách. Koľko medailí si tak pre CZE dovezieme domov je len otázkou?!

Pre tvar ručičiek bol zvolený typ „index“ s luminiscenciou, ktorý dopĺňa minimalistický výzor hodiniek. Ručičky sú vyrobené so zlatou leštenou úpravou.

O pohon hodiniek sa stará kvalitný quartzový švajčiarsky strojček Ronda 763, ktorý je vsadený do puzdra vyrobeného z ušľachtilej nerezovej ocele 316L. Puzdro obsahuje kombináciu leštených a brúsených prvkov a je vysoké iba 9 mm, takže perfektne padne na každé zápästie. Tieto hodinky zaujmú svojim precíznym spracovaním a tenkým profilom (7mm puzdro). Hodinky sú opatrené originálnym kvalitným remienkom so systémom easy click – kožená verzia s razbou loga CZECH TEAM s trikolorou na bočnej strane remienkov. K hodinkám je možné dokúpiť športový silikónový remienok s logom Czech team (RJ.13142).

Originálny vzhľad hodinkám dodáva zafírové vypuklé sklo s antireflexnou úpravou. Vodeodolnosť 5 ATM zaručuje odolnosť proti vlhku pri bežnom použití. Tieto hodinky sú dodávané v krabičke so záručným listom a servisnou kartou.

Odkaz na hodinky zde: